Shoreview Community Center

Shoreview Community Center Addition and Remodeling

Shoreview Community Center Addition and Remodeling
Shoreview Community Center Addition and Remodeling
Shoreview Community Center Addition and Remodeling
Shoreview Community Center Addition and Remodeling
Shoreview Community Center Addition and Remodeling
Shoreview Community Center Addition and Remodeling
Shoreview Community Center Addition and Remodeling
Shoreview Community Center Addition and Remodeling
Shoreview Community Center Addition and Remodeling
Shoreview Community Center Addition and Remodeling

Shoreview Community Center

Shoreview Community Center Addition and Remodeling

Shoreview, Minn.

BWBR started working with the City of Shoreview on its original Community Center, part of a civic complex that includes City Hall. Throughout the ensuing decades, Shoreview continued to partner with BWBR to update the pool and provide multiple additions and renovations. The latest project addresses a crowded pool area and the population shift from senior patrons to younger families.

A two-story addition to the existing gym will hold meeting rooms on the upper floor and fitness studios on the lower floor. A major, child-friendly outcome from this part of the expansion is that children will no longer have to walk through the gym to access the expanded indoor playground, including age-appropriate space for toddlers.

The one-story addition of the pool area will house an indoor water play area featuring a shallow pool with a deck. Based on the successful use of the two current family changing rooms, six new family changing rooms will be constructed adjacent to the pool. The renovation will also relocate the seating and dining area adjacent to the Wave Cafe and expand the lounge on the upper floor.

Size: 28,000 sq. ft. new construction; 39,000 sq. ft. remodel

Components: Indoor water play area and family changing rooms; indoor playground; meeting rooms; fitness studios; seating and dining area; lounge

Scheduled Completion: 2018